اتوماسیون یکی از مهمترین ارکان تولید صنعتی به حساب می آید
هدف از اتوماسیون سازی و استفاده از ربات، تزریق احساس به پروسه تولید است.
اتوماسیون صنعتی یک فرآیند تولید صنعتی شامل مجموعه ای از ماشین آلات است که از طریق آن ها ترکیبی از مواد اولیه به محصول نهایی تبدیل می شود.
در اتوماسیون صنعتی، فرایندها بدون دخالت انسان و توسط برنامههای کنترلی و دستورالعملها، اجرا میشوند. امروزه اتوماسیون صنعتی، در کلیه عملکردهای صنعت از جمله: ساخت، تولید، نصب و نگهداری وجود دارد و کاملا به صورت خودکار کنترل می شوند. هدف از اتوماسیون صنعتی این است که کارکنان از مشاغل پرخطر، کسل کننده و آلوده رها شوند و با حذف خطاها و کاهش هزینهها کیفیت را بهبود دهند تا باعث افزایش بهرهوری، بهبود ایمنی، بهبود کیفیت و افزایش سرعت شوند.
مزایای اتوماسیون صنعتی
- وظیفه انجام شده توسط اپراتورهای انسانی با کار فیزیکی خسته کننده می تواند به راحتی جایگزین شود.
- اپراتورهای انسانی می توانند از کار در محیط های خطرناک تولید با درجه حرارت شدید، آلودگی، عناصر مسکر یا مواد فعال رادیویی جلوگیری کنند.
- وظایفی که برای یک اپراتور انسانی معمولی دشوار است به راحتی قابل انجام است. این کارها شامل بلند کردن بارهای سنگین و بزرگ، کار با اشیای بسیار کوچک و غیره است.
- تولید همیشه سریع تر است و هزینه محصول به طور قابل توجهی کمتر است (در مقایسه با همان محصولی که با کار دستی تولید می شود).
- چندین کنترل کیفیت می تواند در فرآیند تولید ادغام شود تا ثبات و یکنواختی ایجاد کند.
- اقتصاد صنعت می تواند به طور قابل توجهی بهبود یابد که تأثیر مستقیمی بر سطح زندگی دارد.
- نیاز به کالاهای با کیفیت بالا
- انتظارات زیاد در قابلیت اطمینان محصول
- تولید با حجم بالا
یکی از مهمترین زمینههای کاربرد اتوماسیون صنعتی، ساخت و تولید است، لذا اکثر شرکتها و صنایع، برای ایجاد پروسههای کارآمدتر و انعطافپذیرتر، از اتوماسیون صنعتی استفاده میکنند.
اتوماسیون صنعتی، راندمان و قابلیت اطمینان تولیدات را دگرگون کرده است، به طوری که اکنون از اتوماسیون صنعتی به عنوان قلب هر کارخانه یاد میشود.
ماشین کنترل Machine Control
موشن کنترل Motion Control
برنامه نویسی PLC
ویژن و بینایی ماشین
مانیتورینگ صنعتی
سروو درایو و موتور
اینورتر و راه اندازی
طراحی Eplan